De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kentang Balado
Gefrituurde, hete aardappelschijfjes
Ingrediënten:
- 400 gr. aardappels
- 3 lomboks
- olie
Bumbu:
- 4 sjalotten
- 6 lomboks
- 2 rawits
- halve tomaat
- zout naar smaak
- 1 eetlepel suiker
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Was ze en laat even in water staan. Snijd 3 lomboks over de lengte in reepjes en bak ze even in wat olie. Droog de aardappelschijfjes en frituur ze goudbruin in hete olie. Snijd voor de bumbu de sjalotjes, lomboks en rawits fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Maal de bumbu tot een pasta en fruit dit in olie tot het gaat geuren. Voeg de aardappels en de gebakken lomboks toe. Schep het geheel goed door elkaar.
download