De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Bakso Ayam
Balletjes van kippengehakt voor in een soep
Ingrediënten:
- 200 gr. kipfilet
- 40 gr. tapiocameel
- 40 gr. ijsblokjes
- 1,5 theelepel zout
- kwart theelepel peper
- 2 eetlepels bawang goreng
Bereiding:
Maal de bawang goreng fijn in de vijzel. Breng in een pan voldoende water aan de kook en laat het zachtjes borrelen. Doe de kipfilet samen met de ijsblokjes in de blender en maak hier gehakt van. Voeg bawang goreng, zout en tapiocameel toe. Haal het gehakt uit de blender en vorm hier kleine balletjes van. Doe de balletjes 1 voor 1 in het kokende water tot ze gaan drijven. Haal ze uit het kokende water en doe ze over in ijskoud water om op te stijven. Haal ze uit het water en laat ze uitlekken. Gebruik deze balletjes bijv. in een kippensoep.
download