De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ayam Membungkus
Gestoomde kippenpoten in bananenblad
Ingrediënten:
- 8 kippenpoten
- 10 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 3 cm. kencur
- 3 cm. djahe
- 3 cm. kunyit
- 4 rode lomboks
- 8 rawits
- gula djawa
- 1 theelepel zwarte peper
- zout
- 6 eetlepels olie
- 8 daun salam
- bananenblad
Bereiding:
Snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Schil de kencur, djahe en kunyit en snijd ze kleiner. Was de lomboks en rawits en snijd ze ook fijn. Maak voor de bumbu de sjalotjes, knoflook, lomboks, rawits, djahe, kencur, kunyit, gula djawa, peper en zout naar smaak fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Meng in een kom de bumbu met de olie, smeer hier de kip mee in en laat dit ca. 30 min. marineren. Verpak elke kippenpoot met een daun salam in een stuk bananenblad en zet de uiteinden vast met een cocktailprikker. Stoom de kip in een stoompan in ca. 30 tot 40 min. gaar. Lekker met witte rijst.