De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Es Cendol Coklat
Koel drankje van bruine druppels met fruit en zoete melk
Ingrediënten:
- 150 gr. hun kwee meel
- 10 gr. cacaopoeder
- halve theelepel vanille-extract
- 6 dl. water
- 5 nangka's
- 1 dl. gecondenseerde melk
- geschaafd ijs
Bereiding:
Snijd de nangka's in stukjes. Het Hun Kwee meel mengen met cacaopoeder, vanille en water en roer dit tot er geen klontjes zijn. Kook op laag vuur al roerend tot het mengsel dik is geworden. Giet het in een cendolzeef en wrijf de inhoud in een kom met ijswater. Laat de druppels afkoelen en uitharden. Verdeel de cendol in glazen met de melk, de stukjes nangka en het geschaafde ijs.
download