De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Es Krim Goreng
Gefrituurde ijsbollen met chocoladesaus
Ingrediënten:
- cornflakes of biscuits
- kokosijs
- 2 eieren
- nangka
- chocoladesaus
- olie om te frituren
Bereiding:
Maal de cornflakes of biscuits tot gruis. Schep met een ijsschep mooie ronde bollen uit het ijs en laat die een uur in de vriezer hard bevriezen. Rol de bollen door het koekkruim en zet ze opnieuw een uur in de vriezer. Klop de eieren los en rol de ijsbollen door het ei en daarna door het koekkruim. Zorg dat de bollen helemaal met kruim zijn bedekt. Herhaal deze handeling nog een keer. Zet de bollen opnieuw in de vriezer.
Maak de olie heet en bak de ijsbollen 1 voor 1 in 10 tot 15 seconden bruinkrokant. Rol de bollen door de hete olie zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden. Garneer de gebakken ijsbollen met stukjes nangka en chocoladesaus. Direct serveren.