De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Udang Masak Kuning
Pittige garnalen in een gele kokossaus
Ingrediënten:
- 500 gr. grote garnalen
- 3 serehstengels
- 2 theelepels kunyit
- 7 sjalotten
- 7 tenen knoflook
- 1 eetlepel zwarte peperkorrels
- halve eetlepel venkelzaad
- 2 rode lomboks
- 100 gr. santen, blok
- 1 theelepel suiker
- water
- zout
Bereiding:
Snijd het witte deel van de serehstengels fijn. Stamp dit samen met de peperkorrels, venkelzaad, 3 sjalotten en 3 tenen knoflook fijn. Snijd de andere sjalotten en de lomboks in ringen en de knoflook in plakjes. Bak alles in hete olie, voeg de garnalen toe en bak ze kort. Voeg water, zout en suiker toe. Laat de santen smelten en breng aan de kook. Stoof de garnalen in de santen gaar.
download