De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Masak Kemirie
Gestoofde, pittige kip met kemirienoten
Ingrediënten:
- 500 gr. kip
- 2 dl. water
- 2 dl. santen
- 1 serehstengel
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olie
- zout
Bumbu:
- 8 kemirienoten
- 4 lomboks
- 4 sjalotjes
- 1 theelepel kunyit
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en snipper de sjalotjes en lomboks. Maal de bumbu in de vijzel fijn tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het geurig begint te ruiken. Voeg de kip, santen, citroensap, sereh en het water toe. Kook de kip vervolgens op laag vuur gaar. Het gerecht mag niet te droog worden.
download