De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Tumis Udang Jengkol Pedis
Grote garnalen in een hete saus
Ingrediënten:
- 200 gr. grote garnalen
- 10 jonge jengkol
- 8 groene lomboks
- 4 rode lomboks
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- 1 schijf laos
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
Bereiding:
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Rooster de jengkol, snijd de lomboks, de sjalotten en het witte deel van de sereh in ringen. Rasp de laos en snijd de knoflook in plakjes. Bak ui en knoflook tot de geuren vrijkomen. Voeg vervolgens de sereh, daun salam, laos, de lomboks, jengkol, en garnalen toe en roer goed. Daarna 50 ml. water en de ketjap toevoegen, kook tot de saus dikker wordt.
download