De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Pepes Cumi
Pittige inktvis in bananenblad
Ingrediënten:
- 500 gr. inktvis
- 1 bos kemangi
- 10 belimbing
- 5 daun salam
- 2 eieren
- 2 prei
- bananenblad
Bumbu:
- 10 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 6 lomboks
- 1 tomaat
- halve theelepel kunyit
- 2 schijven djahe
- 4 kemirienoten
- zout
- 1 serehstengel
- suiker
Bereiding:
Maak de inktvis schoon, verwijder de inktzak en snijd ze daarna in ringen. Pluk de bladeren van de kemangi. Snijd de belimbing (stervrucht) in dunne plakjes. Snijd de prei en het witte deel van de serehstengel in ringen. Kluts de eieren. Maal de bumbu in een blender tot een pasta en meng alle ingrediënten goed door elkaar en laat 15 min. rusten. Leg alles op een bananenblad en vouw het tot een pakje, of maak 4 aparte pakketjes. Prik de uiteinden vast met cocktailprikkers en stoom de pakjes in 30 min. gaar