De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sayur Kol Tumis
Gestoofde kool met garnalen in kokosmelk
Ingrediënten:
- 1 kleine kool
- 2 eetlepels olie
- 2 daun salam
- 2 dl. santen
- 200 gr. garnalen
- 1 theelepel asem
- 2 eetlepels water
- zout naar smaak
Bumbu:
- 2 sjalotten
- 4 cm. laos
- 5 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 1 theelepel trassi
Bereiding:
Snipper de sjaloten, knoflook en lomboks. Schil de laos en snijd die fijn. Wrijf de ingredienten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kool fijn. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de bumbu voor ca. 3 min. samen met de daun salam. Meng de asem met het water. Voeg dan de kool toe met het asemwater en de garnalen en stoof de kool halfgaar. Voeg dan het zout en de santen toe en stoof het geheel gaar.
download