De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Oseng-Oseng Kangkung
Groenteschotel met waterspinazie en tempeh
Ingrediënten:
- 250 gr. kangkung
- 1 rode paprika
- 1 rode lombok
- kwart blok tempeh
- 10 gr. petehbonen
- 5 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 3 daun salam
- 4 cm. laos
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel gula jawa
- halve theelepel zout
- 2 eetlepels olie
- 1,5 dl. water
Bereiding:
Kneus de laos. Snijd de kangkung in stukken van 5 cm., de paprika in stukjes van 1 cm. breed en de tempeh in dobbelsteentjes. Snijd de sjalotten, de knoflook en de ontpitte lombok fijn. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lombok, de laos, de paprika en de trassi 3 min. Voeg dan de tempeh, de salam en de peteh toe en bak dit nog 2 min. mee. Dan het water toevoegen en nog 5 min. zachtjes stoven. Vervolgens de kangkung toevoegen en het geheel gaar smoren totdat het vocht is verdampt. De salam en de laos verwijderen voor het serveren.