De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sayur Godok
Groente in een kokossaus
Ingrediënten:
- 150 gr. witte kool
- 100 gr. petehbonen
- 1 aubergine
- 4 tomaten
- 100 gr. sperziebonen
- 3 dl. water
- 50 gr. santen, blok
- 5 tenen knoflook
- 4 sjalotjes
- 100 gr. garnalen
- 4 daun djeruk purut
- 3 lomboks
Bumbu:
- 3 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel trassi
- zout
- 3 cm. djahe
Bereiding:
Snijd de kool grof, evenals de tomaten. De aubergine snijd je in blokjes, de sjalotjes en lomboks in ringen en rasp de knoflook en djahe. Meng de santen met het water en kook hierin de knoflook, lomboks en de sjalotten. Wrijf de overige kruiden fijn en doe dit bij de kool, de sperziebonen, de tomaten en de petehbonen en voeg dit toe aan de kokossaus. Laat dit nog 5 min. doorkoken. Voeg dan de aubergine, de garnalen en de daun djeruk purut toe en stoof dit totdat de aubergine gaar is.