De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Rujak Pengantin
Koude groentesalade met pinda's en pittige dressing
Ingrediënten:
- 2 aardappels
- 3 eieren
- halve komkommer
- slablaadjes
- koolbladeren
- 100 gr. gebakken emping
Saus:
- 2 tenen knoflook
- 2 lomboks
- 2 rawits
- 1 eetlepel ebi
- 200 gr. pinda's
- 1,5 eetlepel gula djawa
- 150 cc. water
- 1 eetlepel rijstazijn
- zout
Bereiding:
Kook de aardappels gaar en snijd ze in blokjes. Kook de eieren en halveer ze in de lengte. Was de komkommer en snijd of schaaf het in plakjes. Was de sla en kool en laat ze uitlekken. Snijd de kool in reepjes. Snijd de knoflook, lomboks en rawits fijn. Week de ebi in warm water. Rasp de gula djawa.
Maak voor de saus de knoflook, lomboks, rawits, garnalen en zout naar smaak fijn in de vijzel. Verwarm het water en los de gula djawa hierin op. Voeg de azijn toe en roer het goed door. Stamp de pinda's fijn en doe ze met de kruiden bij het azijnwater. Leg de groentes en eieren op een schaal en schenk de saus er overheen. Strooi de gebakken emping er over.