De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Wajik Ketan Dua
Koek van kleefrijst, kokosmelk en Javaanse suiker
Ingrediënten:
- 500 gr. ketan
- 2 à 3 glazen dikke santen
- gula djawa naar smaak
- halve theelepel zout
- huishoudfolie
Bereiding:
Was de ketan goed en laat deze een nacht in schoon water staan. Vet een bakblik in met een beetje olie. Kook en stoom de ketan gaar. Verhit de santen in een pan en smelt de gula djawa naar smaak (ca. 100 tot 200 gr.) hier in. Kook dit op een zacht vuurtje tot het een dikke stroop is geworden. Meng de ketan door de stroop tot het een glad geheel is geworden. Spreid de ketan uit op het bakblik, druk het aan en strijk het glad. Laat de wajik afkoelen en snijd het in ruiten. Verpak elk stuk in huishoudfolie.
download