De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Usam Kelapa
Gestoomde zoute visjes met pittige jonge kokos
Ingrediënten:
- 150 gr. ikan teri
- 3 cm. kunyit
- 500 gr. kelapa muda
- zout
- 3 sjalotjes
- 2 theelepels ketumbar
- 3 rode lomboks
- halve theelepel witte peper
- 1 teentje knoflook
Bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Ontpit de lomboks en snijd ze fijn. Schil de kunyit en hak hem fijn. Wrijf de sjalotjes, de lomboks, knoflook, ketumbar en peper in een vijzel fijn tot een pasta. Rasp de kelapa muda grof. Meng de kruidenpasta met de geraspte kokos en de ikan teri en voeg zout naar smaak toe. Stoom het mengsel in ca. 15 min. in een stoompan gaar.
download