De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Urapan
Gemengde groenten met kokos
Ingrediënten:
- 500 gr. sperziebonen
- 100 gr. tauge
- 100 gr. geraspte kokos
- 50 ml. water
- 1 savooiekool
Bumbu:
- 2 tenen knoflook
- 2 lomboks
- 2 rode rawits
- 3 theelepels gula djawa
- halve theelepel trassi
- zout naar smaak
Bereiding:
Snijd de kool in repen en was het onder de kraan. Maak de boontjes schoon, breek ze doormidden en blancheer de kool en boontjes. Als de kool heeft gekookt giet dan het kookwater over de tauge. Snijd de knoflook, lomboks en rawits fijn en maal ze met de overige bumbu ingredienten fijn in de vijzel, meng dit met de geraspte kokos. Verhit het kokosmengsel in een pan, voeg het water toe en roer het door tot het verkleurt. Meng de groenten er door, roerbak dit ca. 2 min., haal het van het vuur en serveer het warm.