De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ayam Madu Djeruk
Kipreepjes in een honing-citroensaus
Ingrediënten:
- 3 kipfilets
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel rijstwijn
- zout
- peper
- 2 eiwitten
- maïzena
Voor de saus:
- 1 citroen
- 2 dl. kippenbouillon
- 2 eetlepels honing
- zout
- peper
- 1 teen knoflook
- paar schijven citroen
- maïzena
Bereiding:
Pers de citroen uit. Sla de filets plat. Hak de knoflook fijn. Marineer de kip in de rijstwijn, sojasaus, zout en peper en laat het een half uur staan. Meng de eiwitten met de maïzena tot een beslag en leg hier de kip in. Verwarm olie in een pan en bak hierin de kip bruin en gaar. Haal de kip uit de pan en snijd hem in repen. Bak de knoflook en voeg de sausingrediënten toe. Laat goed doorkoken, voeg de schijfjes citroen toe en bind dan de saus met maïzena en schenk dit over de kiprepen.