De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Udang Telor Djahe
Grote garnalen in een zacht sausje met ei
Ingrediënten:
- 3 eetlepels olie
- 2 tenen knoflook
- 500 gr. garnalen, gepeld
- 5 cm. djahe
- 100 gr. rauwe bacon
- 2 lente-uitjes
- 2 losgeklopte eieren
Saus:
- 1 eetlepel rijstwijn
- 1 eetlepel ketjap asin
- 1 theelepel suiker
- 2 dl. kippenbouillon
- 1 eetlepel maïzena, in wat water opgelost
Bereiding:
Snijd de knoflook en lente-uitjes grof. Schil de djahe en hak deze in stukjes. Snijd de bacon klein. Verhit 1 eetlepel olie in de wok en voeg de knoflook toe. Laat het even glazig worden. Doe er dan de garnalen bij en bak ze op niet te hoog vuur voor ca. 2 min. Schep ze uit de wok en houd ze apart.
Doe de resterende olie in de pan en bak de djahe en de stukjes bacon even aan. Meng de ingrediënten voor de saus, schenk die erover en laat de saus licht binden. Breng op smaak met zout en peper en strooi de fijngehakte lente-uitjes erover. Laat met een dun straaltje de losgeklopte eieren erin lopen, roer niet maar wacht tot ze stollen. Strooi er dan de garnalen over, schep voorzichtig om en warm alles even door.