De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Udang Mengaduk
Garnalenragout met wijn
Ingrediënten:
- 250 gr. gepelde garnalen
- 20 gr. boter
- 20 gr. bloem
- 2,5 dl. melk
- zout
- peper
- nootmuskaat
- 1 theelepel citroensap
- 1 eidooier
- 1 eetlepel witte wijn
- peterselie
Bereiding:
Snipper de peterselie fijn. Smelt de boter op een laag vuurtje en roer er voorzichtig de gezeefde bloem door. Bak de bloem rustig gaar, maar niet bruin bakken. Voeg al roerend de helft van de melk door tot er een glad mengsel ontstaat. Schep de garnalen beetje bij beetje hierdoor en meng alles goed door elkaar. Voeg naar smaak zout, peper, nootmuskaat en citroensap toe. Klop de eidooier los en meng dit rustig door de ragout. Roer de wijn door de garnalenragout en als laatste de peterselie.
download