De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Udang Kukus
Gestoomde garnalen in courgette gerold
Ingrediënten:
- 12 grote garnalen
- 2 kleine courgettes
- zout
Saus:
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel water
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 dessertlepel suiker
- 10 blaadjes munt
- 1 sjalot
- zwarte peper
Bereiding:
Snijd of hak de munt zeer fijn. Pel de sjalot en snipper het fijn. Maak de saus door alle ingredienten hiervoor te mengen. Goed roeren, dek de schaal af met folie en laat de saus minstens 1 uur op een koele plaats staan.
Was de courgettes, snijd de uiteinden af en schaaf er in de lengte plakken af. Bestrooi die met zout en leg ze in een vergiet. Spoel de courgette na 10 min. goed af met koud water en dep ze droog met keukenpapier. Zet de stoompan klaar en breng het water daarin aan de kook. Pel de garnalen, maar laat de staartjes eraan. Strooi er aardig wat peper over en rol elke garnaal in een plakje courgette. Leg ze in de stoompan boven het kokende water en stoom ze 10 min. Serveer ze direct en geef de saus er apart bij.