De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Udang Kemirie
Pittige, grote garnalen met kemirienoten
Ingrediënten:
- 400 gr. grote garnalen
- 2 dl. ketjap manis
- 10 kemirienoten
- 3 rode lomboks
- 2 teentjes knoflook
- sap van 1 citroen
- bosje verse koriander
- 2 eetlepels olie
- zout
Bereiding:
Maal de kemirienoten fijn en meng ze met de ketjap. Snijd de lomboks in reepjes. De knoflook en de verse koriander fijnhakken. Bak de garnalen kort in de olie. Voeg de knoflook, de lomboks en zout naar smaak toe. Blus dit af met de ketjap en het citroensap. Stoof de garnalen gaar. Strooi er tenslotte de gehakte verse koriander over.
download