De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Lapis
Gesmoorde kip in boter met ketjap
Ingrediënten:
- 500 gr. kipfilet
- 50 gr. boter
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 3 kemirienoten
- 1 eetlepel olie
- half kippenbouillonblokje
- ketjap manis
- halve eetlepel ketumbar
- zout
- peper
Bereiding:
Maal de ui, knoflook en de noten tot een pasta. Snijd de filet in stukjes en braad deze aan in de boter met olie. Voeg het mengsel en de ketumbar toe en laat even meebakken, vervolgens een beetje water toevoegen. Doe het bouillonblokje erbij en de ketjap tot een mooie lichtbruine kleur verkregen wordt. Laat het geheel zachtjes smoren totdat de kip gaar is en het kookvocht enigszins is ingedikt. Voeg zout en peper naar smaak toe.
download