De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Kuning
Gebakken kip in kokossaus
Ingrediënten:
- 1 kg. kip
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 5 kemirienoten
- 2 theelepels ketumbar
- 2 theelepels kunyit
- 2 schijfjes laos
- halve eetlepel bruine basterdsuiker
- stukje trassi
- 1 kopje santen
- zout
- peper
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Gebruik de maag, lever en de nek om er 5 dl. bouillon van te trekken. Snijd de uien, knoflook en kemirienoten fijn. Wrijf de stukken kip in met zout en peper. Bak ze in olie knapperig bruin en laat ze uitlekken. Fruit dan in wat olie de ui, knoflook en de trassi tot de uien bruin kleuren. Maak af met de kruiden, santen en de bouillon. Laat hierin op klein vuur de kip zachtjes gaarkoken tot de saus is ingedikt, ca. 10 tot 15 min. Serveer met witte rijst.
download