De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Udang Bumbu Dendeng
Gemarineerde, gebakken garnalen uit de wok
Ingrediënten:
- 500 gr. gepelde garnalen
- 4 theelepels ketumbar
- 3 teentjes knoflook
- 4 theelepels ketjap manis
- 2 theelepels sambal oelek
- 1 theelepel djahe
- 4 theelepels gula djawa
- zout naar smaak
- 1 theelepel laos
- olie
Bereiding:
Maal de ketumbar fijn in de vijzel. Pers de teentjes knoflook en meng dit in een kom met de rest van de ingredienten behalve de olie. Roer alles goed door en laat de garnalen ca. 1 uur marineren. Verhit de olie in de wok en bak hierin de garnalen gaar. Je kunt deze marinade ook gebruiken voor ongepelde garnalen, laat ze er dan langer in liggen.
download