De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Udang Berwarna
Gefrituurde garnalen in een jasje van verkruimelde mie
Ingrediënten:
- 12 gamba's
- 2 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 1 bosje selderie
- 50 gr. eiermie
- 50 gr. rijstmie
- 3 eiwitten
- zout
- versgemalen peper
- olie
Bereiding:
Pel de gamba's maar laat de staartjes zitten. Snijd de rug open en haal de darm eruit. Wrijf de garnalen in met peper en zout. Ontpit de lomboks en pel de knoflook. Hak de lomboks en de knoflook fijn en de selderie grof. Verkruimel de eiermie en de rijstmie. Vermeng deze met de lomboks, knoflook en selderie. Klop de eiwitten los. Verhit ruim olie in de wok. Haal de gamba's één voor één door het eiwit, daarna door het eierrijstmiemengel. Zorg dat ze goed bedekt zijn, op het staartje na. Frituur ze aan beide kanten in ca. 2 min. gaar.