De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ubi Udang
Zoete aardappelen met garnalen en paksoi
Ingrediënten:
- 1 kg. zoete aardappelen
- 100 gr. ebi
- 2 sjalotjes
- 75 gr. boter
- 2 struiken paksoi
- 1 bouillonblokje
- peper naar smaak
- 1 dl. water
Bereiding:
Was de garnalen en week ze 15 min. in heet water. Snipper de sjalotjes en fruit ze in de boter lichtbruin. Voeg de garnalen en 1 dl. water toe en laat het met de deksel op de pan ca. 20 min. zachtjes stoven. Schil en was de aardappels en snijd ze in kleine stukjes. Voeg ze bij de gestoofde garnalen en kook ze, op een laag vuur, ca. 15 min. mee. Voeg zo nodig nog wat water toe. Verwijder de lelijke stengels van de paksoi. Was de groenten en laat ze uitlekken. Snijd de paksoi in kleine stukjes. Voeg het bij de aardappelen en garnalen in de pan, schep alles goed om en laat het 15 min. meestoven. Maak het op smaak met een bouillonblokje en peper.