De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Tumis Tahu Asem Dengan Jagung
Gebakken tahu in een zachte, kruidige saus
Ingrediënten:
- 1 blok tahu
- 1 blikje maïs
- 6 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 2 lomboks
- 2 daun salam
- 2 cm. laos
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 dl. water
- 2 theelepels asem
- olie
- suiker
- zout
Bereiding:
Snijd de tahu in blokjes en bak die in hete olie lichtbruin. Snijd sjalotten, lomboks, knoflook en laos heel fijn en bak dit in olie gaar. Voeg de ketjap, daun salam, zout en suiker toe en bak dit even mee. Doe de maïs en water met de asem erbij en stoof 5 min. Schep de tahu door het kruidenmengsel en laat nog even stoven. Strooi voor het opdienen gesnipperde lombok en lente-ui over de tahu.
download