De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Tumis Rebung
Bamboescheuten in een kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 1 blik bambuscheuten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 rode lomboks
- 1 groene lomboks
- zout naar smaak
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel asem
- 1 schijfje laos
- 2 daun salam
- olie
- 2 dl. water
- 50 gr. santen, blok
- suiker
Bereiding:
Snipper de ui, knoflook en lomboks fijn en fruit dit samen met het zout, trassi, asem, laos en daun salam in de olie tot de uien lichtbruin kleuren. Voeg het water en de bambu toe en breng het geheel even aan de kook. Zet het vuur zacht en laat het geheel ca. 5 min. sudderen. Voeg dan de santen en suiker naar smaak toe. Roer alles goed door, laat het weer sudderen en proef of er nog zout bij moet.
download