De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tumis Brokoli
Broccoli in pikante bouillon
Ingrediënten:
- 500 gr. broccoli
- 2 theelepels asem
- 3 eetlepels olie
- 2 grote uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 1 schijfje laos
- 2 daun salam
- 2 theelepels suiker
- zout naar smaak
- 2 bouillonblokjes
- 1 dl. water
Bereiding:
Was de broccoli, laat het goed uitlekken in een vergiet en snijd de stronkjes kleiner. Meng de asem met 2 eetlepels water en knijp dit uit. Snipper de uien en de knoflook fijn en fruit dit in de olie tot de uien glazig zijn. Snijd de lomboks in schuine ringen en fruit ze samen met de laos, daun salam, suiker en zout naar smaak mee. Voeg de broccoli toe en roer het geheel goed om. Voeg het asemwater, bouillonblokjes en 1 dl. water toe en laat het geheel ca. 15 min. sudderen tot de groenten gaar zijn. Verwijder de salam en laos voor het opdienen.