De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tjap Tjoy Tempeh
Tempeh met groenten en ananas in een zacht sausje
Ingrediënten:
- 1 halve witte kool
- 500 gr. prei
- 200 gr. tempeh
- 2 winterwortels
- 4 eetlepels tomatenpuree
- maïzena
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels rietsuiker
- 1 blikje ananasstukjes
- sambal naar smaak
- 1 ui
- bambuscheuten
- 4 eetlepels olie
- paar takjes peterselie
Bereiding:
Snijd de kool in dunne reepjes. Snijd de prei in ringen en de wortel in ronde plakjes. Was de groenten goed. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de tempeh in plakken van ca. 1 cm dik en bak deze rustig lichtbruin in de hete olie. Als de plakken bruin zijn afblussen met wat ketjap en water. Haal de plakken dan uit de pan. Roerbak de witte kool samen met de wortel, ui en bambuscheuten in de pan en voeg na ca. 5 min. de prei toe en laat deze ook nog zo'n 5 min. meebakken. Snijd de tempeh in kleine stukjes. Voeg de tomatenpuree toe, ketjap, sambal, de ananasstukjes en de suiker. Laat dit even doorsudderen en bind het geheel met wat maïzena tot er een gladde saus ontstaat. Verdun eventueel met wat ananassap. Voeg dan de tempeh toe en laat het geheel nog 10 min. heel zachtjes pruttelen. Snipper de peterselie en garneer het geheel hiermee.