Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tipsy Cake

Cake in lagen met aardbeienjam doordrenkt met rum en vla


Ingrediënten:

- 1 cake
- rum
- aardbeienjam
- 1 ltr. melk
- 50 gr. custardpoeder
- suiker naar smaak
- 1 pakje vanillesuiker

Bereiding:

Doe een klein scheutje melk bij de custardpoeder en roer dit goed door. Doe de melk in een pan en voeg de vanillesuiker en suiker naar smaak toe. Breng dit al roerende aan de kook. Voeg de custardpoeder toe en roer tot de vla gaar is. Pas op voor aanbranden.

Neem 1 grote cake en snijd hem in dunne plakken. Neem een vuurvaste schotel. Leg hier een bodem van de plakken cake, besprenkel de plakken met rum en bestrijk ze daarna met aardbeienjam. Dan weer een laag cake, weer besprenkelen met rum. Dan dikke vanillevla erover, weer besprenkelen met rum en zo om en om de schaal opvullen. De laatste laag cake moet ongeveer 1 cm. onder de rand zijn. Dan de cake besprenkelen met rum en afdekken met dikke vanillevla. Dan in de oven even bakken tot de cake iets lichtbruin is.

Tipsy Cake