De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Kering
Droog gebakken pittige kip met sherry
Ingrediënten:
- 1 kip
- 2 dl. droge sherry
- 2 dl. water
- 3 tenen knoflook
- 4 stukjes steranijs
- 1 eetlepel kardemom
- halve kaneelstokje
- 2 eetlepels ketjap asin
- 4 eetlepels olie
- 2 theelepels sesamolie
- 6 rawits
- 1 schijf djahe
- 3 tenen knoflook
- zout
- peper
Bereiding:
Verdeel de kip in stukken. Kneus de steranijs. Hak de rawits, djahe en knoflook fijn. Maak van alle kruiden een bumbu en marineer de kip in het mengsel. Laat de kip ca. 2 uur in deze marinade liggen. Doe alles in een ovenschaal en bak de kip ca. 45 min. in de oven op 200 graden. Haal de kip uit de marinade en bak de kip nog een kwartier zonder de marinade in de oven, met het vel naar boven. De kip moet droog en krokant worden.
download