De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Terik Tempeh
Gesmoorde tempeh in kruidige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 1 tempeh
- 5 dl. santen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 kemirienoten
- stukje laos
- 1 daun salam
- 1 theelepel ketumbar
- suiker
- zout
- ve-tsin
Bereiding:
Snijd de tempeh in plakken en bak ze half gaar in olie. Laat ze uitlekken. Schil de ui, knoflook en laos en snijd ze fijn. Maal de kemirienoten fijn in de vijzel. Fruit de ui, knoflook, ketumbar, daun salam, laos, suiker, kemirienoten en zout naar smaak in olie. Doe er de plakken tempeh bij en verdeel het. Laat het kruidenmengsel goed in de tempeh trekken. Giet er dan de santen bij en wacht tot de tempeh verzadigd is. Maak het op smaak af met ve-tsin.
download