De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Tempeh Tumis Sapi
Gebakken tempeh met rundvlees
Ingrediënten:
- 150 gr. runderlappen
- 250 gr. tempeh
- 5 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 4 rode lomboks
- olie
- 1 daun salam
- 1 cm. laos
- 2,5 dl. water
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel zout
- water
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en kook ze in water halfgaar. Snijd de tempeh in blokjes. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en de tomaten in partjes. Snijd de lomboks in schuine ringetjes. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook. Voeg dan de lomboks, sjalotten, salam, laos en de tempeh toe en bak dit kort. Voeg dan het vlees, tomaten, water, ketjap en het zout toe en stoof dit totdat het vocht is verdampt.
download