De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Tempeh Peteh
Gebakken tempeh met petehbonen
Ingrediënten:
- 1 tempeh
- 250 gr. petehbonen
- ketjap manis
- trassi
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode lombok
- olie
- peper
Bereiding:
Snijd de tempeh in blokjes en bak ze goudbruin in de olie. Haal ze eruit, laat het uitlekken en houd apart. Snijd de ui, lombok en knoflook fijn. Doe de gesneden ui en knoflook in de pan waar de tempeh in is gebakken en fruit ze goudgeel. Doe de gesneden lombok erbij en fruit deze voor ca. 1 min. mee. Doe vervolgens de trassi erbij en fruit deze mee tot er geen harde trassistukken meer zijn en doe tenslotte de petehbonen erbij. Na ongeveer 3 min. de tempeh erbij doen, ketjap, zout en peper naar smaak toevoegen.
download