Totaal recepten

2772 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Tempeh Peteh

Gebakken tempeh met petehbonen


Ingrediënten:

- 1 tempeh
- 250 gr. petehbonen
- ketjap manis
- trassi
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode lombok
- olie
- peper

Bereiding:

Snijd de tempeh in blokjes en bak ze goudbruin in de olie. Haal ze eruit, laat het uitlekken en houd apart. Snijd de ui, lombok en knoflook fijn. Doe de gesneden ui en knoflook in de pan waar de tempeh in is gebakken en fruit ze goudgeel. Doe de gesneden lombok erbij en fruit deze voor ca. 1 min. mee. Doe vervolgens de trassi erbij en fruit deze mee tot er geen harde trassistukken meer zijn en doe tenslotte de petehbonen erbij. Na ongeveer 3 min. de tempeh erbij doen, ketjap, zout en peper naar smaak toevoegen.

download