De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Tempeh Kering
Gebakken tempehreepjes
Ingrediënten:
- 1 blok tempeh
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel sambal
- 2 theelepels ketumbar
- 1 eetlepel suiker
- een scheut ketjap
- 2 eetlepels citroensap
- naar smaak zout
- olie
Bereiding:
Snijd de tempeh in fijne repen (6x6x25 mm.) en bak ze in hete olie lichtbruin. Haal dit uit de olie en zet dit even apart. Snijd de ui en knoflook fijn. Maal de ketumbar fijn. Bak de fijngesneden ui en knoflook in wat olie lichtgeel. Doe hier de repen tempeh bij. Voeg er wat sambal, suiker en de ketumbar bij. Tot slot ketjap toevoegen en de citroen. Alles flink (kort) roerbakken tot het vocht is ingekookt.
download