De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Kemangi
Stukken kip met citroenbasilicum
Ingrediënten:
- 1 kip
- 1 ui
- 5 tenen knoflook
- 2 serehstengels
- 6 daun djeruk purut
- 2 tomaten
- 1 limoen
- zout
- peper
- kemangi
- 2 rawits
Bereiding:
Verdeel de kip in stukken. Pers de limoen uit. Rits de blaadjes van de kemangi af. Snijd de ui, knoflook, serehstegels, rawits en daun djeruk purut fijn. De tomaten grof snijden. Wrijf de kip in met het limoensap en het zout. Laat dit 1 uur marineren. Fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is geworden. Voeg de kip, tomaat en peper toe en doe de deksel op de pan. Roer het geheel door, stoof dit op klein vuur tot de kip gaar is. Voeg kemangi en rawits toe, schep alles goed door elkaar en serveer het warm.
download