De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Tempeh Kemul
Gefrituurde tempeh in een kruidig jasje
Ingrediënten:
- half blok tempeh
- halve theelepel ketumbar
- 50 gr. rijstmeel
- halve theelepel kunyit
- 20 gr. santen, blok
- zout
- 1 dl. water
- olie
- 4 tenen knoflook
Bereiding:
Snipper de knoflook en wrijf het met de ketumbar, kunyit en zout naar smaak fijn in de vijzel. Breng het water aan de kook met de santen en voeg er, als de santen is opgelost, het kruidenmengsel aan toe. Laat dit afkoelen en meng er het rijstmeel doorheen. Snijd de tempeh in plakken van ca. 1 cm. en halveer deze in de lengte. Dompel ze stuk voor stuk in het beslag. Bak ze gaar en knapperig in de olie.
download