De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Tempeh Gurih
Krokant gebakken tempeh
Ingrediënten:
- 1 tempeh
- 3 dl. water
- 20 gr. santen, blok
- 3 sjalotten
- 1 lombok
- 1 teentje knoflook
- 1 daun salam
- 1 daun djeruk purut
- 4 eetlepels olie
- zout
Bereiding:
Snijd de tempeh in plakken van ca. 1 cm dik. Snijd de sjalotjes, knoflook en lombok fijn. Breng het water met alle ingrediënten, behalve de tempeh, al roerend aan de kook. Als de santen is opgelost dan de plakken tempeh ruim 5 min. meekoken. In de wok de olie heet laten worden en daarin de tempeh aan beide kanten bruin bakken.
download