De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Tempeh Bacem
Gebakken, gesmoorde tempeh
Ingrediënten:
- half blok tempeh
- 20 gr. santen
- 2 dl. water
- 1 daun salam
- 4 stukjes asem
- 1 theelepel laos
- 2 eetlepels gula djawa
- zout naar smaak
- olie
Bereiding:
Snijd de tempeh in plakken van ca. 2,5 cm. dik. Breng het water aan de kook met de asem en de gula djawa. Kook zachtjes tot alle gula djawa gesmolten is. Voeg dan de salam, laos, een beetje zout en de in een beetje warm water opgeloste santen toe. Laat de tempeh hierin zachtjes koken tot bijna al het water verdampt is. Laat de tempeh even opdrogen en frituur de stukken in de olie tot ze gaar zijn.
download