De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Telor Petis
Eieren in kruidige saus met garnalenpasta
Ingrediënten:
- 4 hardgekookte eieren
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel sambal trassi
- 1 theelepel laos
- 2 theelepels bruine suiker
- 1,5 eetlepel petis udang
- 1 theelepel serehpoeder
- 2 daun salam
- 2 eetlepels citroensap
- 25 gr. santen, blok
Bereiding:
Snipper de ui en knoflook. Maal de ui, knoflook, sambal, laos, suiker en petis tot een pasta in de vijzel. Fruit dit mengsel in hete olie even aan. Giet er 2,5 dl. water bij en voeg de santen toe. Laat dit onder goed roeren smelten. Voeg er het citroensap en de daun salam aan toe. Laat het sausje op een laag vuurtje 10 min. sudderen. Pel de eieren en snijd ze in tweeen. Leg ze in de saus en laat ze daarin opwarmen. Schep ze een paar maal om.
download