De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Telor Masak Belanda
Zoet/zure gebakken hele eieren
Ingrediënten:
- 6 hardgekookte eieren
- 1 ui
- 1 lombok
- 1 lente-ui
- scheutje vissaus
- 3,5 eetlepel suiker
- stukje asem
- water
- olie
- zout
Bereiding:
Snijd de ui in halve ringen, snijd de lombok en de lente-ui in schuine ringen. Week de asem, ter grootte van een walnoot, 10 min. in water en druk dan de pulp met het water door een zeefje, bewaar het water. Pel de eieren en bak ze in hete olie bruin. Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken. Fruit dan de uien in de olie lichtbruin. Voeg de eieren toe en schep ze om. Doe het asemwater er bij en laat het geheel even koken. Voeg de suiker, zout, vissaus, lente-ui en lombok toe en bak alles even door. Serveer de eieren warm.
download