De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ayam Kari
Kip met aardappelen in kokosmelk
Ingrediënten:
- kip
- 1 lombok
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- trassi
- 2 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel djahe
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel sereh
- daun djeruk purut
- dikke santen
- dunne santen
- su-un
- 4 aardappelen
Bereiding:
Kip in stukken snijden en wassen. Schil de aardappels en snijd ze in blokken. De kruiden, behalve de sereh en djeruk purut, fijnsnijden en daarna fruiten in olie. De dunne santen bij de kip, sereh en djeruk purut erbij. Kook tot het zacht is. Aardappelen erbij. Als de saus bijna droog is, water toevoegen. Als de aardappelen zacht zijn de dikke santen toevoegen en als het kookt de su-un, die eerst tevoren in kokend water is geweekt, ook toevoegen. Daarna opdienen.