De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Telor Masak Bali
Eieren met ketjapsaus
Ingrediënten:
- 4 dl. water
- 8 eieren
- 2 uien
- 2 grote lomboks
- 1 daun djeruk purut
- 1 eetlepel asem
- 1 theelepel trassi
- 2 eetlepels ketjap manis
- 4 eetlepels olie
Bereiding:
Kook de eieren hard en pel ze. Snipper de uien, lomboks en knoflook fijn. Verhit 3 eetlepels van de olie in een pan en fruit hierin de uien, lomboks, trassi en wat zout voor ca. 3 min. Schenk het water in de pan en voeg de asem, ketjap en djeruk purut toe. Breng alles aan de kook. Verhit de rest van de olie in een pan en bak hierin snel de eieren rondom lichtbruin. Voeg de eieren aan de ketjapsaus toe en laat het gerecht, zonder deksel op de pan, nog ca. 10 min. zachtjes koken.
download