De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Telor Ketjap Peteh
Gebakken eieren in een kruidige ketjapsaus
Ingrediënten:
- 5 eieren
- een beetje margarine
- 3 eetlepels olie
- 1 grote ui
- 1 rode lombok
- 3 teentjes knoflook
- halve eetlepel asem
- 1,5 dl. water
- 3 eetlepels ketjap manis
- 100 gr. petehbonen
Bumbu:
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- 1 schijfje laos
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels suiker
- zout naar smaak
Bereiding:
Snijd de ui en knoflook fijn, snijd de lombok schuin en fruit ze in de olie glazig. Voeg de bumbu toe en fruit die mee. Los de asem op in water en voeg dit toe. Doe de ketjap erbij. Halveer de petehbonen en voeg die ook toe. Bak de eieren in margarine aan twee kanten en leg die in de saus. Laat het geheel 2 à 3 min. sudderen. Verwijder voor het opdienen de blaadjes, sereh en laos.