De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kari Telor Empat
Eieren met kerrie-kokossaus
Ingrediënten:
- 4 hardgekookte eieren
- 2 kemirienoten
- 30 gr. santen, blok
- halve theelepel ketumbar
- 2 dl. water
- mespuntje djinten
- 2 eetlepels olie
- halve theelepel kunyit
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 uien
- halve theelepel laos
- 1 teentje knoflook
- mespuntje djahe
- 1 theelepel sambal trassi
- zout
Bereiding:
Pel de uien en knoflook en snipper ze fijn. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Los de santen op in het water. Pel de eieren en halveer ze over de lengte. Wrijf de uien, de kerrie, met de knoflook en de resterende kruiden fijn in de vijzel. Fruit dit mengsel in de olie. Voeg er al roerende de santen aan toe en vervolgens de eieren. Laat dit gerecht stoven tot de saus tot de helft is ingedampt.