De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Telor Cina
Eieren met een marmereffect
Ingrediënten:
- 8 eieren
- 3 eetlepels verse theeblaadjes
- 3 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel zout
- 1 eetlepel gemalen peper
Bereiding:
Breng ongeveer 1 ltr. water aan de kook en leg de eieren daarin. Laat het water weer aan de kook komen, draai het vuur wat zachter zodat het water zacht blijft koken. Laat de eieren 8 min. koken. Zet de pan onder de kraan en spoel het warme water weg met veel koud water. Rol de eieren daarna stuk voor stuk stevig over het aanrecht, zodat de schaal veel kleine barstjes krijgt, maar pel de eieren niet. Doe de eieren terug in de pan met de verse theeblaadjes, ketjap, zout en peper en giet er ca. 1 ltr. water op. Breng dit aan de kook, verlaag het vuur en laat de eieren nog 15 min. zachtjes koken. Koel de eieren af onder koud water en pel ze. Snijd ze in partjes of doormidden en dien ze kort na de bereiding op.