De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Kalasan
Gefrituurde kip in kokossap
Ingrediënten:
- halve kip
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel gula djawa
- 2 ltr. kokoswater
- peper
- zout
- olie
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Snipper de sjalotjes en pers de knoflook. Maak dit fijn in de vijzel. Los de gula djawa op in 1 eetlepel water. Doe het kokoswater in een pan, voeg de stukken kip, de rest van de ingredienten, peper en zout naar smaak toe en laat het geheel koken. Doe de deksel op de pan en kook tot al het vocht is verdampt. Laat de kip goed uitlekken en frituur ze goudbruin krokant in hete olie.
download