De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tahu Udang
Gebakken tofuballetjes met garnalen en een sausje
Ingrediënten:
- 100 gr. garnalen
- 1 tahu
- 1 teentje knoflook
- zout
- peper
Saus:
- 1 teentje knoflook
- 2,5 dl. bouillon of water
- 1 theelepel maizena
- 1 ui
- ketjap manis naar smaak
Bereiding:
Hak de garnalen en knoflook fijn. Prak de tahu met een vork. De tahu, garnalen, knoflook, het zout en de peper met elkaar vermengen. Maak hier kleine balletjes van. Verhit voldoende olie en bak hierin de balletjes gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Snipper de ui en knoflook fijn en fruit het in wat olie. Voeg dan de bouillon of het water toe. Leng de maizena aan met wat water, roer dit door en voeg dit toe aan de bouillon. Breng het sausje op smaak met zout, peper en ketjap zodra dit wat dikker is geworden. Giet het sausje over de tahuballetjes en dien het geheel warm op.