De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Kacang
Kip met pinda's en tomaat
Ingrediënten:
- 500 gr. kipfilet
- 1 teen knoflook
- 1,5 theelepel ketumbar
- halve theelepel sereh
- halve theelepel sambal
- 5 eetlepels pinda’s
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 3 eetlepels ketjap
- half blik gepelde tomaten
- 1,5 dl. santen
- zout
- olie
Bereiding:
Snijd de kipfilets in blokjes en bak ze in wat olie. Doe als het vlees bruin wordt de pinda’s erbij. Voeg dan de ketumbar, sereh, sambal, suiker en geperste knoflook toe aan de kip. Bak 2 min. en voeg dan de ketjap erbij. Doe dan de gepelde tomaten en de santen erbij en laat het geheel ca. 10 min. op een laag vuur stoven. Serveer met rijst.
download